Dopharma’s verbeterde doseringswijzer

Als dierenarts of veehouder kon u al langer gebruik maken van de doseringswijzer van Dopharma. In het kader van Dopharma 2.0 is ook onze doseringswijzer vernieuwd. We hebben niet alleen de opmaak veranderd, ook de techniek achter deze calculator is verbeterd.

De doseringswijzer kan gebruikt worden voor vleesvarkens, vleeskuikens en kalveren. Uniek aan Dopharma’s gebruiksvriendelijke doseringswijzer is dat u kunt aangeven met welk product u de dieren wilt behandelen. De dosering en behandelduur zoals deze in de SPC staan, worden dan automatisch weergegeven.

Wat is er verbeterd ten opzichte van de oude doseringswijzer?

  • In de berekening worden, op basis van gemiddelde kengetallen, suggesties gedaan voor de water- en voeropname. Het is echter heel eenvoudig om deze waardes aan te passen. Zo kan er ook een nauwkeurige dosering worden berekend als de dieren bijvoorbeeld minder drinken door ziekte of juist meer drinken door hoge omgevingstemperaturen.
  • Voor vleeskuikens houdt de calculator rekening met de snelle toename in lichaamsgewicht. Als u het lichaamsgewicht invult dat de dieren hebben op dag één van de behandeling, past de calculator de berekening automatisch zo aan dat de toename in lichaamsgewicht op de daaropvolgende dagen mee wordt genomen.
  • Bij kalveren kan ingevoerd worden hoeveel behandelingen per dag gegeven worden. De hoeveelheid product per behandeling wordt hier dan op aangepast.
  • Naast de dosering per liter drinkwater of ton voer en de totale hoeveelheid product, wordt nu ook de hoeveelheid product per dag weergegeven.
  • Na het invullen van de doseringswijzer kunt u het resultaat, inclusief de waardes die voor de berekening zijn ingevuld, per mail versturen. Aan deze mail kunt u eventueel nog opmerkingen toevoegen.

U vindt de doseringswijzer door naar www.doseringswijzer.nl te gaan.

Wij horen het graag als u nog vragen of opmerkingen heeft over de vernieuwde doseringswijzer.