Intra Dysovinol: het eerste niet-antibiotische diergeneesmiddel met een geregistreerde claim tegen Brachyspira

Dopharma is een samenwerking aangegaan met Intracare. Intracare is een Nederlands bedrijf met een breed assortiment van dierverzorgingsproducten en is al vele jaren succesvol in de markt. Onlangs hebben ze in diverse Europese landen de toelating verkregen voor een nieuw diergeneesmiddel op basis van een specifiek gepatenteerde formulering van zinkchelaat: Intra Dysovinol.

Intra Dysovinol is effectief in de behandeling en metafylaxe van varkensdysenterie veroorzaakt door Brachyspira hyodysenteriae. Het is een niet-antibiotisch alternatief voor reguliere antibioticabehandeling van deze aandoening. Wat Intra Dysovinol uniek maakt, is de bootvorm chelaatstructuur; deze voorkomt de binding van Brachyspira hyodysentriae en daarmee de kolonisatie en het loslaten van hemolysines.

Intra Dysovinol is een orale vloeistof voor toediening via het drinkwater en beschikbaar in 5 liter en 10 liter cans. In Nederland heeft het kanalisatiestatus UDA.

Intracare heeft voor een aantal landen een nieuwe distributeur aangewezen. Dopharma is vanaf heden de verdeler in Nederland, Kroatië, Luxemburg, Oostenrijk en Roemenië.

Intra Dysovinol is als niet-antibiotische behandeling van deze belangrijke aandoening een waardevolle toevoeging aan ons portfolio en voor uw toolbox voor varkens!

 

Meer weten?

Lees de productpagina.

Voor extra informatie kunt u contact opnemen met onze Customer Service, cs@dopharma.com.