Dophexine® 20 mg/g: een teug frisse lucht

In Nederland levert Dopharma al vele jaren Broomhexine 2% poeder voor gebruik bij kalveren.
Sinds eind 2020 heeft Dopharma ook Dophexine® 20 mg/g als Europese registratie in het assortiment.

EigenschappenDophexine 20 mg/g
DoeldierenKalf, varken, kip, kalkoen, eend
Dosering2,5 gram product per 100 kg LG per dag
Behandelingsduur3 – 10 dagen
WachttijdKalf: 2 dagen
Overige diersoorten: 0 dagen
VerpakkingPot 1kg
Emmer 5 kg NIEUW!

De voordelen van Dophexine® 20 mg/g zijn de fantastische uitbreiding voor het product:
• geregistreerd voor kalf, varken, kip, kalkoen en eend;
• behandelingsduur mogelijk van 3 tot 10 dagen, wat mogelijkheden bied in geval van resthoest of juist preventief in het prille stadium van de hoest.

Waarom zou u broomhexine inzetten bij hoesten en luchtweginfecties?

Slijmbekercellen in het epitheel van de luchtwegen produceren slijm. Dit slijm is samen met de activiteit van de trilharen een belangrijk onderdeel van de aspecifieke en natuurlijk afweer van het dier. Virussen en bacteriën die in de luchtwegen aanwezig zijn, kleven aan dit slijm en worden samen met dit slijm op een effectieve manier richting de keel getransporteerd.

Indien virussen en/of bacteriën in de luchtwegen een infectie veroorzaken, dan zal het lichaam reageren met een ontstekingsreactie. Door deze ontstekingsreactie zal het geproduceerde slijm taaier en dikker worden met als gevolg dat het door de trilharen niet meer adequaat richting de keel getransporteerd kan worden.

Broomhexine zorgt voor een verhoogde productie van slijm door de slijmbekercellen waardoor het slijm weer de juiste dikte en elasticiteit krijgt. Daarnaast wordt de activiteit van de trilharen gestimuleerd, wat aanvullend bijdraagt aan een effectieve verwijdering van het slijm.

Broomhexine ondersteunt dus het natuurlijke en aspecifieke afweersysteem bij zowel bacteriële als virale infecties en kan in een vroeg stadium van infectie, tijdens een antibioticumkuur maar ook als nabehandeling toegepast worden. Dophexine® 20 mg/g is hiermee een breed inzetbaar product bij luchtwegaandoeningen.

Meer informatie over Dophexine® 20 mg/g vindt u in de brochure en op de productpagina.