Uitbreiding van ons productgamma van NSAID’s

Ter uitbreiding van ons productgamma van NSAID’s, en natriumsalicylaat in het bijzonder, heeft Dopharma een nieuwe toelating in 25 EU-lidstaten: Dophacyl® SB 1000 mg/g. SB staat voor de doeldieren: Swine Bovine.

Dophacyl® SB zal naast onze natriumsalicylaat producten Dophacyl® T (voor kalkoenen) en Na-salicylaat 100% gevoerd worden.

Unieke eigenschap voor gebruik bij varkens

Een belangrijk eigenschap van de nieuwe Dophacyl SB ten opzichte van het product Na-salicylaat 100% is de mogelijkheid om Dophacyl SB ook bij varkens als monotherapie in te zetten. Dus zonder gelijktijdige antibiotica therapie. Voor de toepassing bij runderen was dit al mogelijk met Na-salicylaat 100% maar de nieuwe registratie Dophacyl SB maakt dit nu ook mogelijk bij varkens. Dit is een unieke eigenschap van dit product!

Hieronder vindt u de geregistreerde indicaties van Dophacyl SB:

Kalveren:

  • Ondersteunende behandeling van koorts bij acute aandoeningen van de luchtwegen, in combinatie met geschikte (bijvoorbeeld anti-infectieuze) therapie, indien nodig.

Varkens:

  • Voor de behandeling van ontstekingen, in combinatie met geschikte (bijvoorbeeld anti-infectieuze) therapie, indien nodig.
  • Om herstel van de ademhaling te bevorderen en het hoesten te verminderen bij luchtweginfecties in combinatie met gelijktijdige antibioticum therapie.

Bekijk de volledige productinformatie en bestel (na inloggen).