Floor is sinds kort begonnen aan haar stage bij ons HR-team !

Kan je jezelf eens introduceren?

Hoi! Mijn naam is Floor Berende. Ik woon in Dongen samen met mijn ouders en zus. Op dit moment ben ik wel op zoek naar een eigen plekje in Breda. Dit jaar ben ik bezig met mijn afstudeerstage waarbij ik onderzoek doe en daarna actiegericht te werk ga met als thema Leren en Ontwikkelen. Uiteindelijk moet ik een bedrijfsopleidingsplan opleveren. In mijn vrije tijd speel ik hockey bij Dames 1 en coach ik ook de meisjes van A1 bij MHC Liberty in Dongen. Daar ben ik wel 4 dagen per week mee bezig, maar ik vind het erg leuk om te doen! Verder ga ik graag naar festivals en housefeestjes. Die staan er ook weer een aantal op de planning voor de komende tijd!

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?

Ik denk sociaal, gezellig maar wel direct. Ik durf wel makkelijk mijn eerlijke mening te geven, dus mensen weten wel wat ze aan mij hebben. Daarnaast ben ik wel behulpzaam en zorgzaam. Ik word ook best vaak de mama van de groep genoemd 😉
Voor de rest denk ik dat anderen mij al vrij volwassen vinden voor mijn leeftijd, ook omdat ik goed over mezelf kan reflecteren en mijn verantwoordelijkheid kan nemen over bepaalde keuzes of in situaties.

Wat vind je zo leuk aan je vakgebied (HRM/personeelszaken)?

Ik heb eerst gekeken naar opleidingen die gebaseerd waren op andere vakgebieden zoals business, recht en psychologie. Toen kwam ik erachter dat de HRM-opleiding een combinatie van die elementen was, dus ben ik uiteindelijk met deze opleiding gestart. Bij HR horen natuurlijk administratieve taken, maar ik heb tot nu toe gemerkt dat ik het contact met de medewerkers erg leuk vind. Ik hoop ook in de toekomst strategisch bezig te mogen zijn.

Wat neem je mee naar je stage wat echt onmisbaar is voor jou?

Sowieso mijn laptop en mijn telefoon zijn voor mij onmisbaar. Voor mijn concentratie heb ik ook mijn koptelefoon of oortjes bij. Ook heb ik een papieren planner die ik dagelijks gebruik om structuur te brengen in mijn werk-of schooldag, ikzelf vind dat erg fijn werken, ookal heb ik wel vaak mijn planning in mijn hoofd zitten. Mijn waterfles en lippenbalsem heb ik ook altijd bij de hand.

Waar zie jij jezelf staan over 5 jaar?

Ik hoop dat ik tegen die tijd op mezelf woon in Breda of Dongen. Ook denk ik dat ik dan aan het werk ben en al flinke stappen heb kunnen zetten binnen mijn vakgebied. Daarnaast verwacht ik dat ik dan nog steeds aan het hockeyen ben.

Wat zijn je plannen na deze opleiding?

een 4-jarig HBO ga ik denk ik niet meer doen. Misschien dat ik nog een master of premaster ga doen om me in iets te laten specialiseren of misschien vind ik een leuke baan en ga ik het werkveld in. Alle opties staan nog open wat dat betreft.