Simon is sinds kort begonnen met zijn afstudeerstage op de QC afdeling! Hij vertelt je er graag meer over!

Hey Simon! Leuk dat je bij ons stageloopt! Kan je wat over jezelf vertellen?

”Ik ben Simon Gons, 20 jaar en ik woon samen met mijn ouders, twee broers, katten en konijn in Breda. Op dit moment ben ik bezig met mijn laatste jaar van de opleiding Chemisch/Fysisch Analist aan het Curio College. Daarnaast sport ik veel en  vind ik het leuk om te lezen en veel op te zoeken over de wetenschap en andere onderwerpen die mij interesseren. Ik loop hier alweer twee maanden stage en ik blijf tot eind maart op het laboratorium werkzaam.”

Hoe ziet een stagedag er voor jou uit? En heb je ook een afstudeeropdracht?

”Mijn dag begint sowieso met koffie! We kunnen elke dag beginnen met het kalibreren van apparaten. We werken volgens de planning die op de afdeling hangt. Ik werk meestal een lijst af en die taken plan ik zover het kan zelfstandig in gedurende de dag/week. Er is in ieder geval voldoende afwisselend werk te doen. Als examenopdracht ga ik twee analyses en één validatiemethode uitvoeren.”

Waarom heb je voor deze studie gekozen?

”Tijdens mijn vorige opleiding had ik al iets gehoord en geleerd over chemie en de vakken die daarmee te maken hebben vond ik ook erg leuk. Ik dacht eerst dat ik biologie wilde studeren, maar in de praktijk was dat niet echt mijn ding. Toen heb ik uiteindelijk gekozen voor chemisch/fysisch laborant omdat die studie ook mogelijk was op mijn school en me dat meer aansprak.”

Wat sprak je aan toen je solliciteerde voor een stage bij Dopharma?

”Ik heb een aantal gesprekken gehad in verschillende sectoren, maar Dopharma leek me toch het leukste omdat ik het wel een uitdaging vind om te werken volgens de GMP-richtlijnen. Ook is die manier van werken een mooie ervaring die ik mee kan nemen voor in de toekomst.”

Hoe bevalt het tot nu toe op het QC lab? En hoe is de werksfeer?

”Ik heb mijn stage tot nu toe als positief ervaren en het is gezellig! Ik krijg goede hulp van mijn stagebegeleider Herman, dus daar ben ik erg blij mee. De rest van het team helpt mij ook wanneer nodig en ze nemen er ook de tijd voor om mij iets te leren.”

Wij wensen Simon heel veel succes met afstuderen!

Meer weten over onze stagemogelijkheden?