[PERSBERICHT]

Dopharma versterkt positie in Azië met registratie Melovem® 30 mg/ml Injectie in China

Raamsdonksveer, Nederland – 7 november 2023

Dopharma, een toonaangevende speler in de veterinaire farmaceutische industrie, kondigt met trots de succesvolle uitbreiding van haar activiteiten in Azië aan. Dankzij een gedegen expertise, diepgaande kennis en jarenlange ervaring, heeft Dopharma de registratieprocedure voor haar product Melovem® 30 mg/ml Injectie in China voltooid.

Het registratieproces, specifiek gericht op rundvee, heeft vijf jaar in beslag genomen. Binnen deze periode heeft Dopharma voldaan aan alle vereisten die gesteld zijn door de Chinese autoriteiten. Een prestatie die getuigt van de toewijding van het bedrijf om te voldoen aan de strenge lokale normen van deze groeimarkt.

Unieke registratie op de Chinese markt

Melovem® 30 mg/ml Injectie is niet het enige geregistreerde diergeneesmiddel met meloxicam als werkzame stof. Dopharma is echter wél de enige registratiehouder met een concentratie van 30 mg/ml. Deze unieke concentratie maakt dat veehouders een kleiner volume hoeven toe te dienen. Dit is veiliger voor zowel dier als toediener. Meloxicam is tevens lang werkend bij rundvee waardoor één keer toedienen in de meeste gevallen volstaat.

Toegewijd aan een gezonde veehouderij

In een land als China waar de melkproductie een sterke groei kent, draagt een ‘non steroidal anti inflammatory drug’ (NSAID) zoals Melovem® 30 mg/ml Injectie bij aan het welzijn van dieren en kan het worden ingezet als ondersteunende behandeling bij respiratoire infecties, diarree en mastitis.

Deze realisatie ligt dan ook volledig in lijn met de strategische visie van Dopharma om nieuwe markten te betreden en een bijdrage te leveren aan een wereldwijde gezonde veehouderij en het dierenwelzijn.

Voor meer informatie:

Wijnand de Bruijn
CEO Business
+31 (0)162 58 20 00
w.debruijn@dopharma.com

Over Dopharma

Wij zijn een van oorsprong Dordrechts farmaceutisch familiebedrijf en produceren en leveren sinds 1969 diergeneesmiddelen voor de veehouderij. Destijds begonnen als éénmanszaak, zijn we uitgegroeid tot een bedrijf van 300+ medewerkers. In het buitenland worden onze producten via lokale filialen en distributeurs in 80 landen wereldwijd verkocht.

Dopharma produceert 95% van haar diergeneesmiddelen zelf, op eigen moderne GMP-gecertificeerde productielijnen. Zo werken we gezamenlijk gericht aan slimme oplossingen voor de veehouderij om tot de beste resultaten te komen.

Onze visie Een gezonde veehouderij maakt gezond rendement mogelijk

Onze missie Onze kennis inzetten om de veehouderij steeds beter te maken

Ons motto Samen werken aan succes

Onze essentie Healthy Livestock, healthy food, healthy people