Maarten werkt alweer een tijdje voor Dopharma! Hij stelt zich graag even voor!

Hey Maarten, stel jezelf eens voor!

”Hoi! ik ben Maarten van Veen, alweer sinds deze maand 1,5 jaar in dienst als Analist FRL (farmaceutisch Research Lab) bij Dopharma. In mijn vrije tijd fiets en wandel ik graag in en rondom mijn woonplaats Raamsdonksveer. Ook vind ik het leuk om creatief bezig te zijn. Ik teken, schilder en doe aan beeldhouwen.

Voordat ik bij Dopharma ging werken, heb ik 14 jaar in de humane sector in het laboratorum gewerkt. Op een gegeven moment werden de regels in de humane sector steeds strenger en vond ik het zelf niet meer fijn werken. Na een sabbatical van 1 jaar ben ik naar wat anders op zoek gegaan. Toen kwam de veterinaire sector op mijn pad en ben ik hier gaan solliciteren. Het gesprek verliep heel goed en toen ben ik vrij snel gestart.”

Waar houd jij je vooral mee bezig binnen je functie?

”Ik houd me vooral bezig met stabiliteitsstudies. Dit gaat over het waarborgen van de houdbaarheid van een product die op de markt wordt gezet. Die producten worden in een klimaatkamer bewaard en worden om de zoveel tijd geanalyseerd.

Met alle data kan je aantonen dat een product voor een bepaalde tijd aan alle eisen voldoet en daarmee dus houdbaar is. Het duurt soms 3 tot 5 jaar voordat de studie voor een product is afgerond.”

Wat vind je het leukste om te doen op je werk?

”Om te achterhalen waar vervuilingen/afwijkingen vandaan komen tijdens de studie van een product. Dus het onderzoeken vind ik het leukste om te doen. Om te sparren met ervaren collega’s is ook interessant en handig, zeker als ik er even niet uitkom. Dus het is leuk dat je van elkaar kan leren.”

Hoe start jij je werkdag?

”We weten wat er op het programma staat en welke studies er gedaan moeten worden, voor de rest ben je best vrij in het indelen van je werkdag. Dat vind ik erg prettig.”

Wat vind je het leukste aan je team?

”Het FRL-team is een klein en gezellig team. Tijdens de werkuren hangt er ook altijd een gezellige sfeer waarbij er tussendoor grapjes worden gemaakt. We werken samen met de afdeling QC waarmee we ook pauzeren. Over een paar maanden is het weer kerst. Dan is er, samen met QC, traditiegetrouw een foute kersttruiendag én hopelijk dit jaar weer een gezamelijk diner!”

Waarom raad je een ander aan om bij Dopharma te werken?

”Ik ben een groter bedrijf gewend waar vrijwel niemand elkaar goed kende, en toch heb ik gemerkt dat ik het gemoedelijke en de ”ons kent ons” mentaliteit wel prettiger vind. De lijnen zijn wat korter waardoor de communicatie veel fijner verloopt.

Verder is altijd genoeg te doen, zeker op het lab. Ook als je jezelf wilt ontwikkelen, dan is dat zeker mogelijk!”