Mendy Supply Chain Planner

In de serie ‘even voorstellen’, deze keer Mendy Smit. Mendy is Supply Chain Planner bij Dopharma. Wat zo leuk is aan haar werk en wat haar motiveert, lees je in deze blog.

Binnen Dopharma ben je ondertussen een vertrouwd gezicht, maar voor de lezer wellicht niet. Stel jezelf even voor.

‘Direct na mijn studie Bedrijfskunde ben ik bij Dopharma gestart en ik werk hier ondertussen alweer 5 jaar met veel plezier. Ik haal natuurlijk energie uit mijn werk, maar ook naast mijn baan heb ik genoeg leuke activiteiten waar ik energie van krijg.

Tijdens vakanties vind ik het heerlijk om op reis te gaan. Nieuwe plekken en landen ontdekken en dan de dag afsluiten met een glas wijn ergens in de middle of nowhere in de zon op een terras’.

Mendy Supply Chain Planner

Je bent Supply Chain Planner bij Dopharma. Kan je iets meer vertellen over je functie?

‘Als Supply Chain Planner probeer ik dagelijks te zorgen voor een efficiënte informatie- en goederenstroom waardoor interne processen soepel verlopen.

Het is een continu proces waarbij je het bijsturen als een soort ‘spel’ moet zien. In deze functie is het belangrijk overzicht te kunnen houden. Hiervoor is veelvuldig contact met verschillende afdelingen noodzakelijk waardoor ik me als een spin in het web voel.

In mijn functie als Supply Chain Planner dien ik zowel besluitvaardig als ondersteunend te zijn, maar tegelijk ook empathisch en verbindend’.

Kan je ons eens vertellen hoe jouw werkdag eruitziet?

‘Mijn werkdag is eigenlijk iedere dag anders en dus niet als een typische dag samen te vatten. Soms bedenk ik wel wat ik de volgende dag ga doen, maar meestal verloopt die dag heel anders. Vaak moet ik snel schakelen en prioriteren. Het spoedje moet dan eerst opgelost worden en daarna kan ik weer verder met waar ik mee bezig was. Dit houdt mijn werk juist leuk, spannend en afwisselend’.

Mendy Supply Chain Planner

Wat is er zo leuk aan werken bij Dopharma?

‘Er zijn bij Dopharma genoeg uitdagingen en er is een goede sfeer tussen collega’s. Ik voel me welkom en kan mezelf zijn. Daarnaast is het fijn dat ik bij iedereen binnen kan stappen en dat mijn ideeën serieus genomen worden’.

Ik sluit mijn werkdag bijna altijd af met een glimlach!