Om ons team te versterken zijn we op zoek naar een:

Dierenarts Technische Ondersteuning & Farmacovigilantie

Wil jij jouw kennis en ervaring als dierenarts combineren met een veelzijdige baan binnen een veterinair farmaceutisch bedrijf?

Dopharma biedt deze unieke kans! Als Dierenarts Technische Ondersteuning & Farmacovigilantie heb je een veelzijdige functie en werk je samen met zowel je collega’s van de afdeling Technical Support als de collega’s van de afdeling Research. In deze rol bied je productspecifieke, veterinaire ondersteuning aan zowel interne als externe klanten. Je geeft advies en verstrekt informatie over dierziekten en de correcte toepassing van onze diergeneesmiddelen. Daarnaast ondersteun je onze QPPV bij haar taken en verantwoordelijkheden t.a.v. Dopharma’s farmacovigilantiesysteem.

Waar houd jij je als Dierenarts Technische Ondersteuning & Farmacovigilantie allemaal mee bezig?

 • Het verstrekken van productinformatie en het geven van veterinair advies aan dierenartsen en distributeurs;
 • Het houden van presentaties en het geven van trainingen aan collega’s, dierenartsen en veehouders;
 • Het vertalen van technische en wetenschappelijke informatie naar praktijkgerichte oplossingen en commerciële teksten ter ondersteuning van je collega’s van de verkoop- en marketingafdeling;
 • Het onderhouden van contacten met stakeholders in de landbouwhuisdierensector;
 • Het tijdig en accuraat rapporteren van (mogelijke) bijwerkingen van door Dopharma geregistreerde diergeneesmiddelen aan autoriteiten in de EU en daarbuiten;
 • Bijdragen aan het detecteren van signalen en het uitvoeren van baten/risico analyses voor de door Dopharma geregistreerde diergeneesmiddelen;
 • Het volgen van de ontwikkelingen in de veehouderij en het volgen van wet- en regelgeving en vakgerelateerde trends op Europees niveau.

Welke ervaringen en kwaliteiten neem jij mee?

 • Afgeronde opleiding diergeneeskunde, studierichting landbouwdieren;
 • Enkele jaren praktijkervaring is een pré;
 • Goede beheersing van de Nederlandse & Engelse taal (in woord en geschrift);
 • Enthousiaste teamplayer met goede sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Wetenschappelijke interesse in combinatie met commercieel inzicht;
 • Creativiteit en analytisch denkvermogen om verworven inzichten te vertalen naar de dagelijkse praktijk.

Als jij onze nieuwe collega wordt, bieden wij je graag het volgende aan:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in ons bedrijf en daarom ontvang je bij ons als nieuwe collega een warm welkom. Verder bieden wij jou:

 • Ruimte om te leren en te ontwikkelen;
 • Jaarlijks 34 vakantiedagen op basis van een 40-urige werkweek;
 • Goede balans tussen werk en privé;
 • Pensioenregeling en optie tot deelname aan collectieve zorgverzekering;
 • Informele werksfeer binnen een ervaren team;
 • Jaarlijks personeelsevenement.

Identiteit van Dopharma

Onze visie            Een gezonde veehouderij maakt gezond rendement mogelijk

Onze missie        Onze kennis inzetten om de veehouderij steeds beter te maken

Ons motto           Samen werken aan succes

Onze essentie    Healthy Livestock

Een bijdrage leveren aan de veehouderij van morgen. Samen werken we hier dagelijks aan. Wij zijn een van oorsprong Dordrechts farmaceutisch familiebedrijf, en leveren sinds 1969 diergeneesmiddelen voor de veehouderij. Destijds begonnen als éénmanszaak, zijn we uitgegroeid tot een bedrijf van 300+ medewerkers. In het buitenland worden onze producten via 11 lokale filialen en 70 distributeurs in 80 landen verkocht. Dopharma produceert 95% van haar diergeneesmiddelen zelf, op eigen moderne GMP-gecertificeerde productielijnen. Zo werken we gezamenlijk gericht aan slimme oplossingen voor de veehouderij om tot de beste resultaten te komen.

Starten in een nieuw bedrijf dat je nog niet kent is spannend. Bij Dopharma krijg je de kans om jezelf verder te ontwikkelen in een dynamisch bedrijf, dat op basis van eigen kennisbronnen veterinair farmaceutische producten registreert en produceert om zo een bijdrage te kunnen leveren aan de gezonde veehouderij.

Vanuit een prettige informele sfeer staat optimaal samenwerken centraal, om met elkaar tot een goed resultaat te komen. Hierbij communiceren we open, eerlijk en servicegericht.

Solliciteren

Meer te weten komen over Dopharma? Lees meer over ons bedrijf op: www.dopharma.nl.

Voor meer informatie over de functie kan je contact opnemen met Bart Engelen (Manager Technical Support) – 06 52 83 11 95 of b.engelen@dopharma.com.

Ben jij enthousiast geworden en wil jij van deze vacature jouw nieuwe baan maken?

Dan zien wij jouw sollicitatie heel graag tegemoet vóór vrijdag 24 februari 2023. Deze mag verstuurd worden naar Janneke Goesten (HR Officer) via het e-mailadres: j.goesten@dopharma.com.

Wij voeren de wervingsprocedure voor deze vacature volledig in eigen beheer uit. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt dan ook niet op prijs gesteld.