Gun uw dier rust met Ectofly

Dopharma introduceert Ectofly 12,5 mg/ml. Dit is een ectoparasiticum in pour-on oplossing voor schapen. Ectofly is geregistreerd voor de preventie en behandeling van myiasis, het beheersen van kopvliegen en het behandelen van bijtende luizen en teken. Het product heeft een wachttermijn van 8 dagen voor vlees. Ectofly is uitsluitend verkrijgbaar via de dierenarts.

Het voorjaar: bent u er klaar voor?
In het voorjaar worden de meeste parasieten weer actief en liggen de problemen die zij kunnen veroorzaken weer op de loer.
Zodra de bodemtemperatuur boven de 10 oC komt en de luchttemperatuur boven de 17 oC, ontpoppen de eerste vliegen. Dit betekent dat we meestal medio april de eerste golf vliegen kunnen verwachten. Wist u dat één volwassen vlieg in haar 28-daagse leven tot 3000 eitjes kan leggen? Insecten kunnen ook veel onrust veroorzaken; dit kost de dieren energie en kan zodoende groeivertraging geven.

Myiasis
Myiasis treedt op wanneer de vrouwelijke vlieg op het schaap of lam landt en eieren legt. De vliegen worden aangetrokken door vochtige, bevuilde vacht en wonden. Eenmaal gelegd, scheiden de eieren een geur af die andere vliegen aantrekt en het probleem snel verergert.
Deze eieren komen snel uit en de maden voeden zich met de dode huidcellen en afscheidingen. Terwijl ze zich voeden, ‘graven’ ze dieper in de huid, creëren ze wonden, wat ‘de huid doodt’, waardoor de maden meer voedsel krijgen en geleidelijk grotere en grotere wonden vormen.

Waarom Ectofly?
Er zijn al diverse producten op de markt waarmee u de schapen kan beschermen en behandelen tegen ectoparasieten. Voor de schapenhouders is er een dunne lijn tussen winst en verlies. Daarom is het belangrijk om goed te kijken welk product het meest geschikt is. Ectofly kan worden ingezet voor de preventie en behandeling van myiasis (bescherming van 6-8 weken), het beheersen van kopvliegen (4 weken), het behandelen van bijtende luizen en het behandelen van teken (10 weken). Ectofly bevat een blauwe kleurstof waardoor de dieren na behandeling gedurende 48 uur herkenbaar zijn. Het product is geregistreerd door Cross Vetpharm group en wordt in Nederland gedistribueerd door Dopharma.

Op de productpagina kunt u de volledige productinformatie lezen.