Dopharma bij EBC 2019

Het European Bovine Congress 2019 ligt weer achter ons. Dit jaar vond het congres plaats in Den Bosch; de organisatie lag in handen van Nederlandse dierenartsen. Het thema ‘Your Veterinary Toolbox 2025’ viel in de smaak en zorgde ervoor dat sprekers en bezoekers vanuit verschillende Europese landen aanwezig waren. De onderwerpen die aan bod kwamen varieerden van veterinaire diagnostiek tot dierwelzijn, en van mentale gezondheid tot ‘practice ownership’. De dierenartsen konden zich langs deze weg laten informeren hoe ze in de toekomst data kunnen analyseren en juist interpreteren en zeker ook hoe de gezondheid en het welzijn van de koe te monitoren.

Tijdens de laatste middag werd de ‘Dutch Afternoon’ goed bezocht door de Nederlandse dierenartsen en belanghebbenden. Hierbij stonden de ontwikkelingen van de Nederlandse Rundveehouderij centraal. Welke keuzes heb je als Nederlandse dierenarts richting de rundveehouder? Daarnaast gaf men uitleg over de opzet van KoeMonitor, een nieuw initiatief dat Zuivel.nl per 1 januari 2020 beschikbaar wil stellen.

Dopharma ziet het belang van deze congressen in en was ook als sponsor aanwezig met een stand. Als leverancier van kwalitatief hoogwaardige diergeneesmiddelen wil Dopharma dierenartsen helpen om de veehouderij steeds beter te maken, met de focus op Healthy Livestock. Bedankt aan iedereen voor de inzet om dit congres tot een succes te maken.