Coldostin® 4 800 000 IE/g; nieuwe registratie Dopharma

Dopharma heeft via de decentrale procedure een nieuw product geregistreerd: Coldostin® 4 800 000 IE/g. Dit product is binnenkort beschikbaar in verschillende Europese landen.

coldostin-4800000ieg-1kg

Coldostin® 4 800 000 IE/g is geregistreerd voor gebruik bij runderen (kalveren), schapen (lammeren), varkens, kippen en kalkoenen. De indicatie voor alle doeldiersoorten is de behandeling en metafylaxe van maagdarminfecties veroorzaakt door niet-invasieve, voor colistine gevoelige Escherichia coli. Hierbij dient de aanwezigheid van deze ziekte in de groep dieren vastgesteld te worden voordat een metafylactische behandeling ingezet wordt.

Dit product wordt toegediend via het drinkwater of de melk(vervanger).

De wachttermijn voor vlees is bij alle diersoorten één dag. De wachttermijn voor eieren is nul dagen. Gebruik van het product bij dieren die melk voor humane consumptie produceren is niet toegestaan.

Het registratienummer is REG NL 117624 en Coldostin® is beschikbaar in een 1 kg bus.

Colistine is een ‘last resort middel’ en terughoudend gebruik van colistine in de veehouderij is daarom van groot belang. De WVAB heeft colistine dan ook ingedeeld als tweede keus middel, maar het gebruik wordt beperkt tot gevallen waarin andere tweede keus middelen niet werkzaam zijn.

Voor meer informatie kunt u terecht op de productpagina of kunt u contact opnemen via [email protected].